Vinerea trecută, Estonia, o țară cu o populație de doar 1,3 milioane de oameni, cât trei județe românești, a fost preferată României ca membru nepermanent al Consiliului de Securitate ONU. O vizită la Tallinn, capitala statului baltic, ne spune de ce.

Click pentru video :

La Tallinn, 30.000 de procese civile cu miza de sub 6.400 de euro sunt rezolvate de robot Acest pas se petrece încet, încet în Estonia, unde cele mai simple procese civile, cu miză de sub 6.400 de euro, sunt decise de un sistem de inteligență artificială. Anual, 30.000 de astfel de spețe sunt judecate de un robot cu o interfață umană prealabilă. Libertatea este prima redacție din România care a trimis un jurnalist ca să relateze despre dosarele judecătorești în care sentința e pronunțată de robot. Odată cu cele 30.000 de cazuri rezolvate de inteligența artificială, asistăm la o schimbare de paradigmă mult mai profundă decât aceea de a decide în cazuri de datorii neachitate, divorțuri sau contracte nerespectate. Căci e doar începutul.

Citeşte întreaga ştire: Am fost acasă la primul judecător-robot al lumii! În Estonia, cele mai simple procese civile sunt tranșate de inteligența artificială. „Doar 10% din cazuri sunt contestate de om” | VIDEO – REPORTAJ

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.