Acasă Baltice Banca Centrală a Estoniei cercetează dacă Blockchain poate sprijini un euro digital

Banca Centrală a Estoniei cercetează dacă Blockchain poate sprijini un euro digital

Eesti Pank, banca centrală a Estoniei, desfăşoară un proiect de cercetare "multianual" care va investiga dacă o monedă digitală bazată pe blockchain poate să funcţioneze alături de numerar.

-

Moneda digitală a băncii centrale ar oferi, teoretic, oamenilor şi companiilor o nouă modalitate de a depune şi utiliza bani alături de conturile lor la bănci comerciale şi numerar. Moneda digitală a băncii centrale ar fi în acest fel similară cu numerarul, deoarece ambele sunt o creanţă asupra băncii centrale, ceea ce înseamnă că banca centrală face o copie de rezervă direct a valorii banilor.

Eesti Pank a anunţat că iniţiativa va evalua adecvarea KSI Blockchain, care este deja „o parte esenţială” a infrastructurii sistemului de guvernare electronică din Estonia, în sprijinirea unei monede digitale a băncii centrale (CBDC), potrivit unui comunicat de presă remis vineri.

Cercetarea va fi efectuată cu asistenţă din partea Guardtime, o companie estonă care a dezvoltat KSI Blockchain şi a grupului SW7, o firmă de investiţii şi dezvoltare de afaceri din Londra, cu accent pe tehnologii inovatoare.

 

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisment -

Must Read

10 Ways to Make Extra Money as a Graphic Designer

The model is talking about booking her latest gig, modeling WordPress underwear in the brand latest Perfectly Fit campaign, which was shot by Lachian...