Estonia este una dintre cele mai digitalizate state din Europa, așa că e interesant de văzut este gestionată aici criza creată de pandemie.

Ïn primul rând, în această țară, 91,6% dintre locuitori folosesc internetul în mod regulat. Ca să-ți faci o idee despre nivelul de digitalizare din țară, trebuie să iei în considerare că guvernul statului este complet digitalizat și aproape toate serviciile (99%) sunt exclusiv oferite sau pot fi accesate și electronic. Aproximativ 5.000 de e-servicii sunt disponibile pentru cetățeni, pentru a putea să-și rezolve obligațiile direct de pe computerul de acasă.

În țara baltică, la 25 martie, există 404 de cazuri de persoane confirmate cu coronavirus și niciun deces. A declarat stare de urgență la 12 martie, a închis granițele și școlile și a interzis toate evenimentele publice până la 1 mai, cu posibilitate de prelungire.

În momentul în care școlile s-au închis și profesorii și elevii au trebuit să se orienteze către soluții digitale pentru a-și putea desfășura cursurile, celor din Estonia nu le-a fost dificil. Asta pentru că statul avea deja astfel de soluții pe care elevii și profesorii le foloseau deja pentru lecții de la distanță.

mai mult la  /playtech.ro/

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.