Primul ministru estonian, Juri Ratas și vicepreședintele american Mike Pence, au convenit în data de 1 noiembrie 2019, la Whashington, asupra unei abordări unificate între Estonia și Statele Unite pentru a asigura securitatea rețelelor 5G, se arată într-un comunicat al Casei Albe. Estonia devine astfel a treia țară, după România și Polonia, care semnează o astfel de înțelegere cu SUA. Spre deosebire de angajamentele semnate de România și Polonia, înțelegerea dintre Estonia și SUA cuprinde mai multe elemente de securitate pentru furnizorii care participă în rețelele 5G.

„Confirmăm că, odată cu dezvoltarea rețelei 5G, vom proceda după aceleași principii. Pentru Estonia ca stat digital, încrederea în noile tehnologii are o importanță extrem de importantă, iar Statele Unite sunt cel mai important aliat al nostru. O declarație convenită cu Statele Unite ale Americii oferă un semnal clar că Estonia înțelege problemele de securitate în același mod ca aliații săi în dezvoltarea rețelei 5G.”, a declarat premierul Juri Ratas, potrivit comunicatului de presă al Guvernului Estoniei.

Premierul Ratas s-a întâlnit în 31 octombrie și cu consilierul de securitate națională Robert O’Brien la Washington, unde au vorbit despre viitorul NATO. „Pentru Estonia, cea mai bună garanție de securitate este un NATO puternic și sunt mulțumit de faptul că prezența Alianței în regiunea noastră devine din ce în ce mai importantă”, a spus premierul estonian.

mai mult la /economie.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.