Estonia a cerut luni discutarea situației din Belarus în Consiliul de Securitate ONU la cea mai apropiată ocazie, din cauza amenințării pe care ar reprezenta-o criza post-electorală de acolo pentru securitatea internațională. Estonia, țară din NATO și UE, este în prezent una din cele 10 membre ne-permanente ale Consiliului de Securitate ONU.

Într-o declarație a ministrului de externe eston Urmas Reinsalu, citată de AFP, se spune că „unul din obiectivele principale ale Estoniei, ca membru ales al Consiliului de Securitate ONU, este să vegheze la respectarea legilor internaționale și să atragă atenția asupra violărilor grave ale drepturilor omului”.

Mai înainte, Estonia, împreună cu colegele ei baltice Lituania și Letonia, și cu Polonia, a cerut ca în R. Belarus să se țină alegeri noi și s-a oferit să medieze între opoziție și puterea de la Minsk. Președintele reales din R. Belarus, Alexandr Lukașenka, a acuzat vecinii țării sale că se amestecă în treburile ei interne și a spus că președintele rus Vladimir Putin i-a oferit sprijin pentru asigurarea securității R. Belarus.

mai mult la  /moldova.europalibera.org/

donate to mapamond 🌐 media. pick your platform

PayPal me
Stripe
Become a Patron!
skrill [scandinavdk@yahoo.com]

📲+45 41468280

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.