Pentru a se recupera după daunele provocate de criza economică generată de pandemie, Estonia apelează la o resursă puțin obișnuită: nomazii digitali.

Aceștia sunt oamenii care călătoresc și lucrează în același timp, folosind tehnologiile ce le permit să rămână în contact cu restul lumii indiferent din ce loc, să acceseze comenzi și să livreze produsul muncii lor.

Ei activează în domenii diferite, de la consultanță IT la servicii contabilitate, de la construcții de situri la promovarea pe rețelele sociale și lista este încă foarte lungă. A fi nomad digital nu este doar o profesie, ci și un stil de viață, iar acești oameni valorizează locurile în care se pot stabili cu ușurință și – foarte important – care le oferă posibilități sporite pentru networking. Ei combină lucrul cu călătoriile și cunoașterea unor locuri și culturi noi.

Așa că mica Estonie, țara de la Marea Baltică numărând mai puțin de un milion și jumătate de locuitori, s-a gândit că va avea mult de câștigat dacă va găzdui astfel de nomazi ai secolului XXI, proveniți din afara Uniunii Europene.

Ei vor primi viză de ședere dacă vor dovedi că reușesc să câștige cel puțin 3.500 de euro pe lună și furnizează dovezi, cum ar fi listele de clienți, care atestă rolul lor profesional, după cum aflăm din ediția europeană a Politico.

Viza le va permite să stea în Estonia timp de 12 luni, în care vor beneficia inclusiv de dreptul de a călători, până la 90 de zile, în celelalte 26 de state membre UE. Evident, primind viză estoniană, ei vor plăti taxe pe teritoriul țării și vor dinamiza economia locală.

mai mult la   /www.rfi.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.