Estonia, țara aflată pe primul loc în Europa la testul PISA, anunță că oferă toate instrumentele sale de educație digitală pentru a sprijini sistemele de educație ale altor țări în timpul crizei COVID-19, potrivit unui comunicat de presă remis HotNews.ro.

„În Estonia, facem ca Tehnologia Informației și Comunicațiilor ( TIC) să funcționeze pentru educație, avem o serie de soluții care sprijină pe deplin învățarea la distanță. Suntem gata să împărtășim cele mai bune practici și soluții ale Estoniei cu țările aflate în nevoie. La urma urmei, furnizarea de educație este esențială pentru o societate durabilă”

Oficialii estonieni anunță că, de luni, 16 martie, toate școlile din Estonia sunt închise, dar predarea și învățarea s-au mutat complet online.

„Cine se teme de educația digitală? Învățarea și predarea digitală sunt dificile chiar și în condiții normale. Cu toate acestea, în timpul focarului de COVID-19, școlarizarea digitală este singura opțiune”, a declarat Mart Laidmets, secretarul general al Ministerului Educației și Cercetării din Estonia.

Acesta a mai spus că a luat decizia pentru a da și altor țări acces la platformele online ale Estoniei pentru că vrea să contribuie la o societate durabilă.

mai mult la /www.hotnews.ro/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.