AcasăEstoniaEstonia optează pentru testare, în locul carantinei și autoizolării. Ce trebuie să...

Estonia optează pentru testare, în locul carantinei și autoizolării. Ce trebuie să știe călătorii

Conform unei decizii luate de guvernul de la Tallinn, Estonia intenţionează să modifice reglementările de intrare în ţară legate de coronavirus de la 1 septembrie.

-

Conform deciziei luate de guvernul de la Tallinn, călătorii din ţări cu o rată de infecţie mai mare de 16 cazuri la 100.000 de locuitori vor putea alege dacă doresc să intre în carantină timp de 14 zile şi autoizolare sau să efectueze un test de coronavirus la sosirea în această ţară baltică membru al UE.

Până în prezent, Estonia cerea călătorilor din zone cu risc ridicat intrarea în carantină. Această măsură va fi acum completată de o procedură de testare în două etape, potrivit agerpres.ro
Alternativa fiabilă ce permite călătoriile esenţiale

„Aceasta este alternativa fiabilă ce permite călătoriile esenţiale şi protejează sănătatea publică”, a scris ministrul de externe Urmas Reinsalu pe Facebook.

Conform guvernului, călătorii vor putea efectua un prim test la sosire şi vor trebui testaţi din nou cel mai devreme după o săptămână.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

”Războiul căpșunelor” forțează Estonia să permită accesul muncitorilor sezonieri din afara...

Guvernul estonian a decis luni să revină asupra unei decizii anterioare, care viza refuzul intrării în țară a muncitorilor sezonieri din afara Uniunii Europene,...