Estonia e ceva grozav! Este o oportunitate unică să îți imaginezi guvernul viitorului și să partic

Mari-Ly are 24 de ani și a fost și ea plecată din Estonia. A revenit. Ce s-ar întâmpla dacă românii ar reveni în țară?, nu-mi pot opri întrebarea.

”Și în Estonia am avut problema cu tinerii care plecau în străinătate, să lucreze în altă țară. Și eu am fost plecată pentru un an, dar am realizat apoi că Estonia e un loc foarte bun să lucrezi și să construiești ceva. Suntem o țară mică, dar avem companii mari aici. Și universitatea noastră este internațională, acum avem studenți, cred, din peste 80 de țări”, îmi dă un răspuns Mari-Ly. Ea s-a întors când a realizat că Estonia se mișcă și e un loc prielnic să crești profesional. Așadar, până nu se mișcă lucrurile

Un alt program a eficientizat munca spărgătorului de gheață din port și cu care au economisit un milion de euro pe an. Spărgătorul nu mai merge pe trasee prestabilite, grosimea gheții este măsurată din satelit și apoi rutele sunt create automat.

”Acum lucrăm la un algoritm care să identifice zonele cu cel mai înalt grad al infracționalității rutiere sau de altă natură”, anunță tânărul din Guvern un alt proiect. Tinerii s-au întors doar când au simțit că se mișcă ceva Cu același entuziasm vorbește și Mari-Ly Klaats, PR la Iseauto, compania care va aduce din toamnă pe străzile din Tallinn primele microbuze fără șofer. Au construit deja mașinile, iar legislația pentru selfdriving machines e aproape gata.

Citeşte întreaga ştire: Sfaturi pentru România: înlocuiți politicienii vechi și lucrați împreună! Cum arată țara ex-comunistă care nu crede în Dumnezeu, ci în Guvern

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.