AcasăEstoniaSoluții inteligente în Estonia în. Al doilea oraș al tarii: Tartu inteligent

Soluții inteligente în Estonia în. Al doilea oraș al tarii: Tartu inteligent

-

Pentru a întelege modernizarea orașului Tartu, ne-am așezat cu doi reprezentanți ai autoritatilor locale – managerul de proiect, Jaanus Tamm, și analistul, Kaspar Alev.

Recent, datorită faptului că a devenit un oraș de top SmartENCity, finanțat de UE, a existat o creștere în adoptarea soluțiilor inteligente în cel de-al doilea oraș ca mărime al Estoniei. Așa că ne-am întâlnit pentru a discuta ce a însemnat acest proiect pentru Tartu și unde intenționează să se îndrepte dezvoltarea orașului odată ce proiectul se termină peste un an și jumătate.

De la modernizarea a 17 „harușciovkas” din epoca sovietică a lui Tartu în „smartovkas” eficiente din punct de vedere energetic și artistic, până la refacerea bateriilor EV vechi pentru a reîncărca parțial taxiurile electrice cu energie regenerabilă, până la luminile stradale cu LED-uri, multe dintre soluțiile SmartENCity se concentrează pe a deveni mai eficiente și durabile în fața problemelor climatice.

Cu toate acestea, acest lucru nu este neapărat nou în Tartu. Pentru că, deși acest proiect se desfășoară din 2016, „autoritatile orașului Tartu a fost de fapt fără hârtie, totul e digital, de mai bine de 10 ani”, notează Jaanus. Și, în timp ce acest proiect îi oferă cu siguranță un impuls, Tartu și-a dezvoltat, de asemenea, propriile soluții în același timp. În special implementarea semnelor de trafic inteligente, precum și a contoarelor de trafic la intrările în oraș.


From retrofitting 17 of Tartu’s drab Soviet-era “khrushchyovkas” into energy-efficient and artistically striking “smartovkas,” to repurposing old EV batteries to partially recharge electric taxis with renewable energy, to LED street lights, many of SmartENCity’s solutions focuses on becoming more efficient and sustainable in the face of climate issues.

However, this isn’t necessarily new for Tartu. Because even though this project has been going on since 2016, “Tartu city government has actually been paperless for more than 10 years,” notes Jaanus. And while this project definitely gives it a push, Tartu has also been developing its own solutions at the same time. Most notably implementing smart traffic signs, as well as traffic counters at the entrances to the city.

e-estonia.com/smart-solutions-in-estonias-second-city-smart-tartu/

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

- Advertisment -

Must Read

”Războiul căpșunelor” forțează Estonia să permită accesul muncitorilor sezonieri din afara...

Guvernul estonian a decis luni să revină asupra unei decizii anterioare, care viza refuzul intrării în țară a muncitorilor sezonieri din afara Uniunii Europene,...